2021-2022 Eğitim Öğretim Güz Dönemi İngilizce Muafiyet sınavı ve Yeterlilik sınavı farklı tarih ve oturumda yapılacaktır. İki sınav türünden de muaf olmak isteyen öğrenciler her iki sınav türüne ayrı ayrı başvurmaları gerekmektedir.

1.Muafiyet sınavına başvuracak öğrenciler:
Yeni kayıt veya eski kayıt olması fark etmeksizin Zorunlu İngilizce dersinden muaf olmak isteyen tüm öğrenciler bu sınava başvurabilirler. Muafiyet sınavından 50 ve üstü not alan öğrenciler başarılısayılacaktır.

2.Yeterlilik sınavına başvuracak öğrenciler:
a)Yeni kayıt veya eski kayıt olması fark etmeksizin, Bölümlerinde İsteğe Bağlı Hazırlık okuma hakkıtanınan ve kayıtlı olduğu bölümlerinde verilen mesleki İngilizce derslerini almak isteyen öğrenciler busınava başvurabilirler. Yeterlilik sınavından 70 ve üstü not alan öğrenciler başarılı sayılacaktır. Başarılıolan öğrenciler bölümlerinin birinci sınıfından eğitimlerine başlayabilirler.

b)Yeni kayıt veya eski kayıt olması fark etmeksizin Bölümlerinde Zorunlu Hazırlık okuma şartı olan, buşarttan muaf olmak isteyip, bölümlerinde verilen eğitime başlamak isteyen öğrenciler bu sınavabaşvurabilirler. Yeterlilik sınavından 70 ve üstü not alan öğrenciler başarılı sayılacaktır. Başarılı olanöğrenciler bölümlerinin birinci sınıfından eğitimlerine başlayabilirler.

Sınav sürecinde tespit edilecek herhangi bir kopya ve kopya girişiminde bulunanlara öğrenci disiplin yönetmeliği gereği işlem yapılacaktır.
Sınava girmek isteyen öğrenciler için başvuru ve sınav uygulama takvimi aşağıdaki tabloda verilmiştir: