Ana içeriğe atla

Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Emre GÜZEL'in, “Ultrases ve Işığın Sinerjik Etkisi: Yeni Suda Çözünür Ftalosiyanin Bazlı Duyarlaştırıcıların Sono-Fotodinamik Terapi Yöntemiyle Meme Kanseri Hücre Dizininde Etkilerinin Belirlenmesi” başlıklı araştırma projesi TÜBİTAK 1002 Bilimsel Araştırma Projeleri destek programı kapsamında başarılı bulunarak hibe fonundan faydalanmaya hak kazanmıştır.

Proje kapsamında amfifilik karakterde ftalosiyanin bazlı fotoduyarlaştırıcıların geliştirilmesi ve 2 farklı meme kanseri hücre dizinlerinde Sono-Fotodinamik Terapi (SPDT) yöntemiyle antikanser etkilerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır.

Proje; Mühendislik Temel Bilimler Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Emre GÜZEL tarafından yürütülecek olup, projede Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali ERDOĞMUŞ danışman,  Doç. Dr. Göknur YAŞA ATMACA ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Dinçer BİLGİN ise araştırmacı olarak görev alacaklardır.

Hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.